Läckö

Att göra

Det finns mycket att hitta på och upptäcka i och omkring Gösslunda.

Alla våra gäster får en personlig guidning/info om alla våra mycket intressanta besöksmål och evenemang i närområdet. D.v.s. på en radie av ca. 8-10 mil.

Några trevliga tips:

Ta ett dopp i Vänern. Villabadet ligger bara några kilometer härifrån, eller ta en tur till Svalnäs vid Hindens rev.

Besök Sveriges vackraste slott, Läckö Slott, och se de olika utställningarna som hålls där varje sommar. Därifrån kan du ta en tur i Ekens skärgård med båten Magnus Gabriel. Missa inte heller Spikens fiskeläge där du kan köpa färsk fisk och äta en vällagad lunch.

Åk in till Lidköping för trevlig shopping i mysig småstadsmiljö. Här finns också ett stort urval av caféer, restauranger och barer där du kan äta och dricka gott.

På vintern kan du ta med din skidutrustning. Skidspåret går ända fram till dörren.

Länktips, besöksmål:
Läckö slott, en historisk pärla vid Vänerns strand, alltid ett stort besöksmål med utställningar och evenemang.
www.lackoslott.se

Rörstrands fabriksförsäljning, där du köper porslin m.m. till toppkvalité, men till mycket låga priser. Stort sortiment av produkter från Rörstrand, Iittala, Höganäs BodaNova samt Hackmans.
www.rorstrand.se

Västergötlands museum i Skara där du kan se och läsa om Västergötlands och Skaraborgs historia. Här finns också info om historien kring riddaren Arn Magnusson och den pågående filminspelningen. Här finns också information om Karl von Linnés 300-årsfirande och hans Västgötaresa.
www.vastergotlandsmuseum.se

Det blommande berget Kinnekulle är ett stort turistmål, vi kan hjälpa till med info om många unika besöksmål.

Ett sommaräventyr på Skara Sommarland är speciellt barnfamiljernas höjdpunkt.
www.sommarland.se

I vårt närområde finns det ca. 10 golfbanor inom en körtid av 10 - 45 minuter med bil. vi förmedlar kontakter med golfbanorna om du så önskar eller gå in på de närmaste som är.
www.lackogolf.nu
www.lidköpingsGK.se

Känner du för en häftig "båge" ,och för lite "easy rider" så finns MC-konsult i Lidköping med det senaste inom motorcyklar. Nya som beg.
www.mckonsult.se

I Läckö-kinnekulletrakten finns mycket att att se och göra. På turismbolagets hemsida hittar du de flesta av aktiviteterna.
www.lackokinnekulle.se